Preskočiť k hlavnému obsahu »

Vyhľadávanie na stránkach
Vítajte v čajovom dome! Gadgets powered by Google

Navigácia kategórie:

-----------------------------------

-----------------------------------

-----------------------------------

Poštovné ZDARMA vrámci SR

pri objednavke nad 50€.

PS: 50€ medzisúčet
tj. bez poštovného.
Neplatí pre veľkoobchod.

-----------------------------------

Zľavy

pre výhodnejší nákup
použite náš
nový internetový obchod.

 

Ako sa yerba maté pije a pripravuje?

Poradíme vám niekoľko spôsobov, ako si pripraviť maté:

Ako čaj - klasicky

Tento spôsob je obľúbený najmä v Európe a USA, pretože nepotrebuje žiadne ďalšie príslušenstvo. Nasypete cca 4 gramy maté do kanvice a zalejete malým množstvom studenej vody tak, aby sa vytvorila "riedka kaša". Je to preto, aby sme vysokou teplotou nezničili chuť a obsah. Potom uvarte cca 250 - 300 ml vody, nechajte ju odstáť na cca 80 ° C, a potom zalejte pripravené maté a luhujte cca 5 min. Sceďte a môžete piť. Možno dochutiť cukrom alebo medom. Je možné si urobiť dopredu liter aj viac, dať maté do termosky a piť počas dňa.


Príprava yerba maté v hrnčeku

Tradične v kalabase

K tomu potrebujete kalabasu (nádoba z tekvice) alebo inú nádobu a bombillu (slamku so sitkom, väčšinou kovové). Nádobu naplníte asi do 3/4 maté. Potom zakryte dlaňou nádobu, otočte ju do horizontálnej polohy a jemne zatrepte, aby sa jemné časti maté dostali naspodok. Tým je väčšia šanca, že sa bombilla neupchá. Potom dajte nádobu späť do pôvodnej polohy, tak aby maté zostalo pod uhlom okolo 45 ° C. Následne dajte bombillu do časti, kde nie je maté. Potom maté zalejte teplou vodou (okolo 50 ° C) a nechajte ju vsiaknuť úplne do maté. Nalejte vodu cca 70 - 80 ° C teplú do miesta, kde je bombilla, a už môžete srkať cez bombillu. Po vypití až na dno môžete Yerba znovu doplniť teplou vodou a to aj niekoľkokrát. Po doliatí vody už nápoj nemiešajte. Prvý nálev je veľmi silný. Potom už môžete len sedieť, dolievať vodu a užívať si.


Tradičná príprava yerba maté v kalabase s bombillou

Terere - Studený nápoj

Obvyklým spôsobom, ktorý je obľúbený najmä v krajinách pôvodu Yerba maté , je príprava studeného nápoja známeho pod názvom terere. Použitie ľadovej vody alebo triešte je tak pre obyvateľov Južnej Ameriky v tropickom horúcom lete vhodným spôsobom osvieženie, ktorý v miestnom sparne nielen dopĺňa tekutiny, ale dodá aj minerály, vitamíny a potrebnú energiu. Znovu môžeme použiť kalabasu, alebo aj väčšiu nádobu, ak si chcete urobiť väčšie množstvo nápoja naraz. Nádobu naplníte maté o niečo viac ako pri tradičnom spôsobe prípravy. Potom zakryte dlaňou nádobu, otočte ju do horizontálnej polohy a jemne zatrepte, aby sa jemné časti maté dostali naspodok. Tým je väčšia šanca, že sa bombilla neupchá. Následne dajte pozvoľna nádobu späť do pôvodnej polohy tak, aby maté zostalo pod uhlom okolo 45 ° C. Dajte bombillu do časti, kde nie je maté. Potom maté zalejte studenou vodou a nechajte ju vsiaknuť úplne do maté. To zaberie približné 4 - 5 minút. Nalejte vodu úplne ľadovú (alebo triešť) až po horný okraj nádoby a nápoj je pripravený. Hneď môžete srkať cez bombillu. Po vypití až na dno môžete Yerba znovu doplniť ľadovou vodou a to aj niekoľkokrát. Dôležité je, aby ste po doliatie nápoj s maté nemiešali. Získate naozaj veľmi silný a osviežujúci nápoj, ktorý je možné doplniť pridaním kúskov ovocia, mäty, korenia, rôznych ovocných štiav a pod.


Príprava studeného yerba mate

Tí, ktorí chcú nápoj menej silný, môžu experimentovať s množstvom maté do nádoby.

Prajeme príjemné zážitky s Yerba maté !

 

Môj Košík

Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Porovnať produkty

Nemáte žiadne položky pre porovnanie.

----------------------------------- Otváracie hodiny -----------------------------------

PREDAJŇA

Po-Št: 15.00 - 19.00
Pi-Ne: Zatvorené

Kontakt
0944 161 967

( Osobný odber možný
len počas otváracích
hodín predajne )

-----------------------------------

ČAJOVŇA

Po-Pi: 09.00 - 22.00
So-Ne: 15.00 - 22.00

-----------------------------------

-----------------------------------

-----------------------------------

-----------------------------------